BONNIE DELUXE

Ruby - Liten Chokladkaka

Buy this
  • 10,00 kr
100 % SSL-säkrad

Du älskar choklad i alla former - len mjölkchoklad, mustig mörk och söt vit choklad i lövtunna bitar. Då kanske du är sugen på att testa en helt ny sort. Rosa choklad har nu blivit verklighet.

1930-talet var senaste gången en ny typ av choklad såg dagens ljus. Då introducerades nämligen vit choklad som en nyhet. Nu, drygt 80 år senare, får alla chokladälskare ytterligare en nyhet att sätta tänderna i. Schweiziska chokladtillverkaren Barry Callebaut har skapat den fjärde chokladsorten. Jo, det stämmer. Chokladen är rosa i färgen och lär inte smaka som någon choklad du tidigare ätit.

Den rosa chokladen ”Ruby” är gjord på kakaobönan ”Ruby” som har naturliga inslag av rosa färgpigment. Smaken är varken bitter, ”mjölkig” eller söt utan beskrivs som gränslandet mellan ”bärig fruktighet och läcker släthet”.

Den nya chokladsorten är resultatet av flera års arbete och nyheten lanserades i Shanghai, Kina, den 5 september, skriver företaget i ett pressmeddelande. En choklad med smak och utseende som man hoppas särskilt ska tilltala millennials, alltså människor födda under 2000-talet.